no to jestem z powrotem :-) wiek 28, waga 77, wzrost 184. aktualnie skonczylem redu. ok 6% bf, 76cm w pasie. zyly na brzuchu. aktualne zero kaloryczne 2900. kaloryka rozlozona na dni hc,mc,lc (3200 / 3050 / 2700), tak by srednia z tygodnia wyszla mi 3050 kcal, poki co. kilka uwag odniesnie tego zrzutu. makro niekoniecznie sie zgadza z moja [...]
[...] po treningu? Idealne uzupełnienie po ćwiczeniach siłowych powinno zawierać białko serwatki, które zapewnia co najmniej 3 g leucyny na porcję. Kombinacja szybko działającego źródła węglowodanów, takich jak maltodekstryna lub glukoza, powinna być spożywana ze źródłem białka, ponieważ leucyna nie może modulować syntezy białka tak skutecznie bez [...]
[...] po 1-2 posiłkach to dwie rano i na noc i ewentualnie po treningu, choć tutaj wbrew pozorom jeśli było kilka posiłków przed bym się tym mocno nie przejmował. A Ty właśnie rano i na noc tego białka nie jesz prawie w ogóle,.a tam powinny się znaleźć konkretne źródła i nieco większą ilość. Zmieniony przez - Wojmir28 w dniu 2020-12-10 10:01:12
[...] piany oraz praktyczną miarkę w opakowaniu do odmierzania idealnych porcji. W skład WPC PROTEIN PLUS wchodzą wyłącznie białka pochodzenia zwierzęcego. To najwydajniejsze źródła aminokwasów, których regularne stosowanie sprzyja blokowaniu katabolizmu mięśniowego oraz syntezie białek ustrojowych. Najwyższej jakości białka serwatkowe zawarte w [...]
[...] odjąć od otrzymanego wyniku około 300 kcal. Całość podzielić na makroskładniki: 1,6-2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Ich najlepsze źródła to: 1. Białko: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html. 2. Węglowodany: [...]
[...] po podziale białek i tłuszczów. Ostatnie dwa etapy to podział na pasującą nam ilość posiłków w ciągu dnia, oraz to, co bardzo istotne, czyli oparcie diety o zalecane źródła makroskładników: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: [...]
2g/kg byloby dobrze - wazysz 84 wiec podaz w wys. 170g bylaby jak najbardziej odpowiednia... zobacz ze jest to w zasadzie puszka tunczyka w kazdym posilku 6 razy dziennie...jezeli bedziesz przyjmowal 160g nic sie wielkiego nie stanie... poza tym, beda tez posilki w ktorych jednorazowo bedziesz przyjmowal np. 40-45-50g bialka (bo tez sie moze tak [...]
Również jestem zdania, że wliczać powinniśmy wszystkie źródła białek w naszej diecie. Najłatwiej będzie wrzucić wszystko w dziennik żywieniowy potreningu.pl i sam wszystko podliczy. Mało sensowne byłoby odliczanie jeszcze od tego białka pochodzenia roślinnego. Można ewentualnie nie wliczać warzyw i białka w nich obecnego. Nie widzę jednak powodu, [...]
[...] białka w diecie z odżywek nie powinna przekraczać 30% ogólu przyjmowanych białek-więc przy zakładanych 120g białka-nie więcej niż 40g z odzywek-reszta "naturlane" źródła. Pozdrawiam wszystkich ambitnych-"Wszystko,co Cię nie zabije czyni Cię mocniejszym" Michail-Czytaj i pytaj: http://www.kulturystyka.pl/atlas/ Albo oglądaj i [...]
[...] brać pod uwagę odnośnie do tego, co warto jeść a czego nie. Bez wątpienia nie jest to kolor skóry, oczu, włosów, czy grupa krwi. Warto zwrócić uwagę na najlepszej jakości źródła makroskładników: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: [...]
[...] walorów i trzeba mieć to na uwadze. Czy można dostarczać tak duże ilości białka z jogurtów naturalnych ? Na pewno nie jest to rozsądne. W diecie powinniśmy stosować różne źródła pełnowartościowych protein: m.in jaja czy mięso, które również zawierają szereg cennych składników odzywczych. Jedząc głównie nabiał pozbawiasz się tych cennych [...]
Bez sensu dla mnie. Jak jesz makrele, pomidora, salate i...bialka jajek? Co to za potrawa? Poza tym jajka zdaje sie z pl podrozaly. To juz kup watrobke, serca i wyjda Ci podobne parametry (wiecej tluszczy ale i zelaza...etc...no i watrobka jest dobra) No i Domer Ci napisze, ze maja mnsotwo alergenow...maja. Ale ja jem. Nie jestem entuzjasta [...]
[...] sensu i wprowadzić będzie do problemów zdrowotnych, a sylwetki na pewno w ten sposób nie zrobisz. Jeżeli chcesz zmienić jej wygląd, to polecam Ci skupić się na najlepszym źródłach składników odżywczych, a nie na najgorszych. Przede wszystkim musisz wiedzieć, ile tych kalorii powinieneś jeść, aby budować masę mięśniową. Wyliczyć to możesz za [...]
[...] 400 kcal. Następnie dzielimy otrzymaną wartość kalorii na makroskładniki: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta pozostałych kcal z węglowodanów. Oto najważniejsze źródła tych składników odżywczych: - białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - tłuszcze: [...]
[...] siłowym Najlepszą ochroną w trakcie treningu siłowego są węglowodany, czyli np. mocno rozcieńczone carbo. Mając do dyspozycji wegle organizm nie sięgnie do białek jako do źródła energii Nigdy nie jest tak że cokolwiek służy do jednego wybranego celu. Jeśli ideą aerobów jest maksymalizacja spalania tłuszczu to nie należy niczego w ich trakcie [...]
Jakie inne źródła masz na myśli? Warzyw nie podałem ale oczywiście w każdym posiłku są, dla mnie to oczywiste:P I tak zrezygnowałem z low carb, jestem aktualnie na normalnej na masie. Ale ile białka byś mi dał na kg masy? 2,2 zwierzęcego mam aktualnie, czy to ok?
[...] i wybrać taki, który składa się z białka serwatkowego lub jajecznego oraz z węglowodanów złożonych (np. płatków owsianych) i prostych pozyskanych z vitargo lub podobnego źródła. Gainer zawiera również tłuszcze, dobrym wyborem będzie produkt z olejem MCT. Witaminy i minerały – wiele z nich pozyskujemy z jedzenia (o ile dokonujemy dobrych [...]
hehe,wlasnie wrocilem ze spotkania z dziewczyna i juz odpisuje: OK ZANALIZUJE TO JEDNAK ----- poniewaz spaslem sie dosc znacznie na zeszlym cyklu masowym,tzn ok.20% tluszczu gdzies tak i na kwiecien zaplanowalem diete tluszczowa,tzn wtedy robilem tak,ze jadlem jakies 2g b oraz jakies 3g t na kg masy ciala,ww ponizej 20g dziennie(tylko te [...]
[...] o kolejne 10%. Wzrost kaloryczności powinien następować powoli, żeby ograniczyć ryzyko przybierania tłuszczu. Po trzecie: podaż białka, tłuszczu, węglowodanów Białko - źródła fachowe oraz doświadczenie wielu sportowców podają, że wartością optymalną jest ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała. Tłuszcz - ilość tłuszczu powinna stanowić [...]